Angela Caroll

Angela Caroll

Chief Editor

O Autoru

Марко Радаковић је рођен 1987. године у Новом Саду, а одрастао у Бачком Грачацу. Завршио је богословију Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима и Православни Богословски Факултет Универзитета у Београду. Живи у Сомбору са супругом  и ради као вероучитељ.

 Jедан je од уредника (модератора) православног сајта Поуке – Живе Речи Утехе. Водио је  страницу на порталу Наше Ужице, . Његове текстове објављују и гласила СПЦ (Српски СионВидословСаборник, Светосавско Звонце, Крка).Његове приче и текстове објављивали су (и објављују) многобројне интернет странице (Званични сајт СПЦ, Епархија Бачка, Сајт Епархије Жичке,  Патриот, Чудо,  КорениПријатељи Божији, Смрт свету, Тамни вилајет АС ИНФО,   ЛеутарМоје новостиПогледиin4s.netКатераИсток.рс , Херцеговац.нетРТВ Херцег,  Балканска геополитика  и многи други).  Сарађује са удружењем просвeтних радника Гаврил Стефановић Венцловић и са заједницом Фоколара у Србији. Један је од уређивача Вјеронаука.нет, где се налазе десетине његових презентација из веронауке. Његове приче и песме су објављене у многобројним штампаним зборницима и часописима (Српкињо, снаго и утехо; Приче бола и поноса; Антологија – regia fantastica,  Сабор духовне поезије манастира Раковица, итд.). 

Води и уређује интернет блог Авденаго на којем пише приче различитих жанрова, теолошка и опште животна промишљања у краткој, једноставној форми. 

Поред овог, води и блог са преко стотину његових презентација наставних јединица веронауке (преузимање материјала је бесплатно – овде). Јутјуб канал се налази овде. Води емисију „Боготражитељи“ на сомборском црквеном радију Благовесник и повремено уређује и води емисију „Упознајмо веронауку“ на „Беседи“, радио станици Епархије Бачке. Један је од уредника званичног блога Епархије Бачке за веронауку. Саундклауд профил са аудио записима послушајте овде.

Лиценцирани је кувар.

Сви текстови на блогу су лично мишљење аутора и нису званичан став Цркве. Све текстове можете делити и постављати на интернету, уз навођење имена аутора. Штампање текстова без директне дозволе аутора није дозвољено. 

Уколико неко жели да помогне у штампању књиге, отворен сам за договор. 

Контакт [email protected]

Фејсбук профил овде, а званична фејсбук страница овде

Зашто назив Авденаго?


Авденаго је био један од тројице младића који су одбили да послушају заповест вавилонског владара Навуходоносора. Цар је наредио да све сви поклоне пред великим кипом који је изображавао њега самог. Младићи, доследни вери у Једног Бога, одбијају то да учине, због чега су бачени у ужарену пећ, али их је Бог спасио од страдања. Блог који водим носи име у част једног од ове тројице храбрих младића. Кад већина ћути, у страху се клања пред силом или прихвата наметнуто мишљење, верујући треба да стоји усправно и сведочи своју љубав према истини, до краја, без обзира на последице. „Истина ће вас ослободити.” (Јн.8,32)

КОНТАКТИРАЈТЕ АУТОРА